Altiden socialområdet

Royal Run på hjul

Altiden Royal Run borger kørestol

I mandags 10. juni var Team Tvilling Gribskov med i årets Royal Run i København. Det blev til high five med kronprinsen, massere af jubel rundt på ruten og trætte deltagere efter løbet

Siden 2016 har Team Tvilling Gribskov haft sin egen forening i Gribskov, og hver søndag samles klubben i Helsinge for at tage på tur. Derudover deltager de i en række store løb i løbet af året som for eksempel Copenhagen Marathon og senest mandagens Royal Run.

En af klubbens ildsjæle er Charlotte Teolander. Hun arbejder på Altidens botilbud Skipperstræde i Gilleleje. De sidste fem år har hun dannet løbemakkerpar med Brian Larsen og er sen hjerneskadet, der bor på Skipperstræde. I starten var det med en helt almindelig kørestol, men nu kan de to med tak fra en lang række sponsorater komme vidt omkring i de særlige løbevogne.

Royal high five

I mandags var det så tid for 10 kilometers-ruten Royal Run i København: ”Royal run er noget helt specielt, forklarer Charlotte. ” vi løber lige midt i smørhullet af København, stemningen er virkelig positiv med glade heppere over alt. Selvom det er sent, så får både Brian og jeg et kick af at være afsted. Det er jo Brian som er i fokus – jeg er blot hans motor. Det er så opløftende at se alle de positive tilråb, som han får undervejs på sådan en tur. Publikum på ruten råber hans navn, giver high five – det skal virkelig opleves. Jeg kan nærmest stadig høre jublen på ruten undervejs, forklarer Charlotte

Og i år mærkede de to lidt ekstra opbakning på ruten: ”Pludselig kommer Kronprinsen cyklende, siger hej og følges med os noget af vejen. Det gav virkelig et boost, fortæller Charlotte: ”Senere stod han, prins Christian og prinsesse Isabelle klar i målområdet, da vi kom ind for at give os en helt særlig royal high five. Det var virkelig stort. Lidt royalist er vi jo alle sammen, og det er altså bare noget helt specielt med kongehuset”, fortæller Charlotte.

Løbeture giver livsglæde
Selvom Brian er sen hjerneskadet og ikke kan udtrykker sig med ord, så er Charlotte ikke i tvivl om, at han sætter stor pris på at være afsted på tur med Team Tvilling Gribskov: ”Siden vi startede med vores ture, så kan jeg mærke, at det giver Brian noget særligt. Han er altid et stort smil, når vi er afsted og liver op, når løbesæsonen starter op i marts.”