En indholdsrig dag

Hver dag byder på nye muligheder på Altidens Fribo friplejehjem. Vi ved, at det er individuelt, hvordan en god dag ser ud, og derfor er du som beboer også i høj grad med til selv at bestemme, hvordan dagen skal forløbe. Det kan være en tur til byen, gymnastik, sangcafé eller et spændende foredrag i kultursalen. Måske får du besøg af dem, du holder af. Skal der fejres fødselsdag, sørger vi naturligvis for flag på bordet og friskbrygget kaffe med lidt sødt til.

Altiden Omsorgsmodel grafisk En indholdsrig dag

Frihed til at vælge

På Altiden Fribo kan du indgå i fælles aktiviteter, når og hvis du vil. Vores friplejehjem er indrettet, så det hele tiden er muligt at finde et roligt sted eller et sted med aktivitet – nøjagtigt som det passer dig. I bo-gruppernes fællesarealer kan du dele hverdagens rytme og rutiner med naboerne. Her er plads til at dyrke det nære og trygge fællesskab, mens der bages brød, drikkes kaffe og læses avis. Det er også i det fællesskab, måltiderne indtages – medmindre du foretrækker at spise alene eller med familiebesøg.

Måltiderne er et af hverdagens højdepunkter – og med god grund. Vi laver mad af gode, årstidsbestemte råvarer. Det er velsmagende, varieret og sund mad, og alle måltider tager udgangspunkt i Altidens Omsorgsmodels koncept “Mad som hjemme”.

Når dagen er ved at være omme, kan du tage plads i din yndlingsstol og nyde roen sænke sig eller mødes med de andre beboere til aftenhygge.

Kvaliteten i højsæde

Altiden Fribo er et hjem, hvor der er plads til at være sig selv sammen med andre – et hjem i moderne rammer med en tryg hverdag, der bygger på høj service og faglighed, nytænkning og konstant udvikling.

Det friskbagte brød om morgenen. Blomsterne på bordet og i vindueskarmen. Vores samtaler om stort og småt i løbet af dagen. Det er alt sammen med til at skabe den helt rette stemning af hygge og tryghed på Fribo.

Vi bruger den tid, vi har sammen bedst muligt. Og vi støtter og hjælper hinanden med nærvær og interesse. Vores personale har det til fælles, at de elsker deres arbejde. De kommer med baggrunde som social- og sundhedshjælpere, social- og sundhedsassistenter og sygeplejersker – eller ergoterapeuter, fysioterapeuter og pædagoger.

“En god dag for mig, er når jeg kan mærke, at jeg har været med til at give vores beboere nogle behagelige rammer til at udfolde sig i. Ofte kan jeg mærke, at det er de små ting, der er med til at gøre forskellen. At man minder dem om en sjov episode, der er sket tidligere, eller at de selv er med til at tilberede frokosten og sætte blomster på bordet. På Fribo smiler og griner vi meget sammen, hvilket gør det utroligt behageligt at være her

– Katrine, sygeplejerske

Aktiviteter for enhver smag

På Altiden Fribo har vi mange populære aktiviteter, der går igen – så som banko, musik og sang, besøgsdyr og gymnastik. Vi tror på vigtigheden af store og små oplevelser i hverdagen. Vi har både tilbud til dig, der er aktiv og gerne vil ud at have nye indtryk, og til dig, der nyder at blive forkælet med lækker mad, hjemlig hygge og afslapning.

Som beboer indgår man i en mindre bo-gruppe, som vi kalder ”familien”. Der er mulighed for at spise, lave aktiviteter og fejre højtider med sin bo-gruppe, hvis man ønsker det, og der er altid nogen at dele hverdagen med.

Vi har både planlagte og spontane aktiviteter, der alle er med til at få gang i kroppen og sindet i sociale rammer, og der er plads til alle. Vi lytter til dine ønsker og tager hensyn, så alle med forskellige behov kan være med.

Årstidernes skiften udnyttes også til at skabe hjemlighed og genkendelighed i de udbudte aktiviteter. Der forspires i foråret, arrangeres grillfest om sommeren, høst og løvfald sætter sine spor i efterårsaktiviteterne, og særligt julen præger vinterens aktivitetskalender.

Altiden Fribo friplejehjem udendøre petan beboere ansat

Bevægelse giver livskvalitet

På Fribo tror vi på, at det er lysten, der driver værket, også når det handler om at få rørt sig. At holde kroppen i gang med bevægelse er et godt fundament for øget livskvalitet.

Derfor har vi gjort lidt ekstra ud af at skabe udearealer, der indbyder til at blive brugt. Måske til en kort gåtur på en af stierne, et spil petan eller bare opsøge en bænk og få lidt frisk luft.

Der er rig mulighed for at hjælpe til med at plante blomster, vande krydderurter eller blot nippe lidt ukrudt i ny og næ.

Hvorfor flager vi?
Flagstangen udgør et vigtigt samtaleemne, og derfor har Altiden Fribo en flagstang med central placering på udearealet.
Når flaget en hejst – det kan være på halv eller hel – inviterer det til samtale mellem beboere og mellem beboere og medarbejdere. Så uanset om det markerer en afsked, en højtid, en beboers eller dronningens fødselsdag eller et valg, så giver det os mulighed for at gode samtaler om den pågældende anledning.
Dyr på besøg
Uanset om man er meget glad for dyr eller ej, så er dyr et samtaleemne. Derfor sikrer vi på Altiden Fribo, at du har mulighed for at være i kontakt med dyr – hvis du har lyst.
F.eks. laver vi løbende aftaler om besøg af professionelle besøgshunde. Og derudover etablerer vi faste aftaler med pårørende og medarbejdere om at tage deres hunde med, hvis vi vurderer, at både hunde og beboere får en god oplevelse ud af det.

Altidens Omsorgsmodel – Den gode dag

Altidens Omsorgsmodel grafisk Fra et hjem til et andet

Fra et hjem til et andet

I Altiden ved vi, hvor svært det kan være at flytte, og vi sørger vi for, at det er så trygt som muligt at flytte fra sit eget hjem til en bolig på Fribo…

Altiden Omsorgsmodel grafisk En indholdsrig dag

En indholdsrig dag

Hvordan en indholdsrig dag ser ud, ved vi, er individuelt. Du har mulighed for selv at have indflydelse på, hvordan din dag forløber, og hvad du har lyst til at deltage i af aktiviteter…

Altiden Omsorgsmodel grafisk illustration Den gode nat

Den gode nat

Der er også forskel på, hvordan man oplever en god nat. I Altiden støtter vi dine ønsker til f.eks., hvornår du har lyst til at gå i seng, og hvor længe du gerne vil sove…

Altiden Omsorgsmodel grafisk illustration Pårørende og Netværk

Pårørende og netværk

I Altiden lægger vi vægt på det gode samarbejde med pårørende samt beboernes øvrige netværk og lokalsamfundet…

Altiden Omsorgsmodel grafisk illustration Mad som hjemme

Mad som hjemme

Hjemlig hygge og gode årstidsbestemte råvarer. Måltiderne indgår som en naturlig del af Altidens omsorgsmodel. Sanserne kommer i spil ved duften af veltilberedte retter…

Altidens Omsorgsmodel grafisk illustration Tryghed og faglighed

Tryghed og faglighed

Altidens omsorgsmodel er sammen med værdighedsmodellen med til at sikre, at vi altid understøtter beboernes selvbestemmelse, værdighed og livskvalitet…

Altidens Omsorgsmodel grafisk illustration Livets sidste tid

Livets sidste tid

I Altiden har vi fokus på at sikre, at alle beboere føler sig trygge og får en professionel pleje og omsorg, når livet nærmer sig sin afslutning…

Vi gør verden lidt bedre, ét menneske ad gangen