Sådan søger du om at få en bolig på et plejehjem

Når tiden er inde til at undersøge mulighederne for at få en bolig på et plejehjem, skal du først have afdækket dit behov af kommunen, så du kan være sikker på at få den støtte, du har ret til rent økonomisk.
Her kan du se, hvad du skal gøre og i hvilken rækkefølge.

Søg en bolig

1. Kontakt din kommune

For at få en plejehjemsbolig, uanset om det er på et friplejehjem eller et almindeligt plejehjem, så skal du først kontakte din egen kommune. Find kontaktinformationer på kommunens hjemmeside, eller ring til kommunens hovednummer.

2. Ansøgning

Dit behov og dine ønsker for støtte og hjælp i hverdagen vurderes sammen med en visitator fra din kommune. Du udfylder en ansøgning, som kommunen kan vurdere dit behov ud fra.

3. Vælg bolig

Når du er godkendt til en plejehjemsbolig, får du tilbudt en plads på et plejehjem i din kommune. Eller du kan selv vælge, hvor du vil bo. Her vil vi gerne byde dig velkommen på et af Altidens Fribo friplejehjem.

Boligerne på Altidens plejehjem

Beboere på Altidens plejehjem bliver tildelt en bolig af kommunen, men plejen og omsorgen varetages af medarbejderne i Altiden.

Alle plejehjemmene rummer boliger, hvor beboeren indgår en lejekontrakt. Boligen sidestilles fuldt ud med enhver anden form for lejebolig. Forskellen fra andre boliger er blot, at der er medarbejdere til stede døgnet rundt.

Indflytningen

Vi ved, at det ofte er en stor og svær beslutning, at skulle sige farvel til sit nuværende hjem og flytte i lejlighed på et plejecenter. Derfor gør vi vores yderste til, at indflytningen bliver så tryg og god som mulig og i et tæt samarbejde med eventuelle pårørende.

Kontakt os

Det er din lokale kommune, der skal godkende dig til en plads. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har lyst til at vide mere om de plejehjem, vi drifter for kommunerne eller vores egne friplejehjem, Altiden Fribo.

Her finder du alle Altidens plejehjem