Ældreområdet

Frivillige er guld værd

Altiden ældreområdet beboere og frivillige

En gruppe af Skovsmindes Venner 

 

I dag er det de frivilliges dag, det er Frivillig Fredag – dagen hvor vi hylder dem, som hver dag gør en forskel for vores beboere rundt omkring i landet.

I år er temaet Bæredygtigt fællesskab – et fællesskab der er stærkt og robust, men også et fællesskab der peger fremad, gør en forskel for andre og de, der står uden for fællesskabet.

 

Skovsmindes Venner – et korps af engagerede frivillige

Skovsmindes Venner er en forening af frivillige, der arrangerer aktiviteter og gode minder for Altiden Skovsminde Plejecenter. Det har de gjort siden 2010. Foreningen blev stiftet af Gurli Jensen, formand i Skovsmindes Venner og Dariush Mombaini, teamkoordinator på Skovsminde Plejecenter. Der er 20 faste frivillige i foreningen, hvis mål er at skabe gode oplevelser for beboerne på plejecentret.

En af dem er Inger Margrethe Bergenholz, som er næstformand og kasserer i Skovsmindes Venner. Alle beboerne på plejecentret, kalder Inger for Sisse, og sådan har det været siden, Sisse startede på Skovsminde Plejecenter som vikar.

 

Sisse – Næstformand i Skovsmindes Venner

 

Sisse – en vaskeægte hverdagshelt

”Jeg startede i Skovsmindes Venner lige efter, at jeg holdte op som fastansat på plejecentret. Jeg var ikke færdig der. Det giver mig en stor glæde, at se hvor glade beboerne bliver, når man er der,” fortæller Sisse.

I 7 år har Sisse været med til at arrangere både faste og nye aktiviteter. Selv glemmer hun aldrig den første fest, hun var med til at stable på benene. En efterårsfest der var fyld med latter, godt samvær og glade beboere.  Skovsmindes Venner oplever tit, at der er over 100 mennesker med til deres middagsarrangementer, hvor pårørende også inviteres med.

”Det giver rigtig meget, at beboerne må tage deres pårørende med. Det kan vi se og høre. Der bliver danset og sunget – bare det at de kan dele det med deres nærmeste, skaber stjernestunder for beboerne,” fortæller Sisse, som ikke vil være oplevelserne foruden. For Sisse betyder det at være frivillig, at hun også passer på hendes eget helbred, da hun opnår trivsel, socialt samvær og velbefindende.

 

En ekstra social håndsrækning

De frivillige er ikke til for at erstatte personalets omsorg, men er med til at tilføje den ekstra omsorg og nærvær.

Det gode samarbejde mellem Skovmindes Venner og plejecentret skyldes især fællesskabet herimellem. ”Beboerne er meget tillidsfulde og vi tilbyder dem jo også en ekstra social håndsrækning,” forklarer Sisse. De frivillige er med til at få beboerne til at føle sig som en del af lokalsamfundet. I Altiden stræber vi altid efter, at der bliver skabt bro mellem beboere og resten af lokalsamfundet.

 

Frivillige er guld værd i Altiden

I Altiden har vi et nært samarbejde med flere forskellige frivillig foreninger rundt i hele landet, der lægger et stort arbejde i at berige beboernes liv. Det sker både gennem ture ud af huset, fællesarrangementer med sang og musik og forskellige andre tilbud målrettet målgruppen og den enkelte borger.

 

Kunne du tænke dig at være frivillig i Altiden? Så tag kontakt til det nærmeste plejecenter nær dig:

 

Skovsminde Plejecenter i Græsted

Bakkebo Omsorgscenter i Gilleleje

Holbohave Dagcenter i Græsted

Christians Have Plejecenter i Solrød

Hiort Lorenzen Plejecenter i Haderslev

 

Rundt på Altidens lokationer bliver dagen fejret på forskellig vis. Desværre får de ca. 100 frivillige i Altiden slet ikke den hyldest, de fortjener grundet COVID-19 restriktionerne. Nogen er inviteret på frokost, andre har fejringen til gode og så er der dem, der skal ses online.

I Altiden vil vi gerne sige endnu engang tak til alle frivillige, som hver uge bruger mange timer på at skabe stjernestunder for vores beboere. I er guld værd.