Ældreområdet

Lindehaven Plejecenter ruller ud med ny bus

Borgmester Michael Lindfeldt beboer Rita

Humøret er højt i disse dage blandt beboere og personale på Altiden Lindehaven, da de har fået en spritny minibus. Bussen blev indviet på fineste vis med besøg fra borgmesteren, klipning af det røde bånd, portvin og en debuttur rundt i nabolaget på Frederiksberg.

“Helt vildt, hvor vi skal hen”

Mindst 40 beboere og medarbejdere tog plads ved indgangen til Altiden Lindehaven Plejecenter på Frederiksberg for at fejre indvielsen af deres nye bus med flag og bobler torsdag d. 30. maj.

Bussen, en mørkegrå Ford minibus med plads til ni beboere, var kort forinden blevet kørt i stilling ved indgangen, hvor den røde løber var rullet ud i dagens anledning.

Frederiksbergs Borgmester, Michael Vindfeldt, blev ved ankomst kl. 13. mødt med klapsalver og en varm velkomst fra både beboere og personale. Borgmesteren, som er en hyppig gæst på plejecentret, kendte flere af de tilstedeværende ved navn og tog sig god tid til at hilse på alle, hvorefter centerleder Lene Lysén tog ordet:

”Vi har glædet os rigtig meget til indvielsen af vores bus, så vi kan komme ud på en masse ture. Tak til aktivitetskoordinator Marianne for hendes arbejde med at skaffe bussen – og alt det hun har gjort for os. Og så selvfølgelig kæmpestor tak til Frederiksberg Kommune for at gøre det her muligt,” indledte Lene Lysén og tilføjede:

”Der er blevet spurgt ind til en masse ture, og det er fuldstændig vildt, hvor vi skal hen!”

Aktivitetskoordinator Altiden Lindehaven
Aktivitetskoordinator Marianne Nevers modtager et stort bifald
under den officielle indvielse.

Læs også: Lindehaven slår dørene op for populære højskoledage

Et navn i Lindehavens ånd

Herefter var det borgmesteren, der fik ordet:

”Det er en bus, der skal køre jer på ture, måske til jeres gamle kvarter eller andre steder, der bringer minderne tilbage – eller på ture, hvor I kan have det hyggeligt, få en kop kaffe og nogle hyggelige oplevelser sammen med de dygtige medarbejdere her på Lindehaven. Og derfor er jeg også rigtig glad for, at jeg er blevet inviteret med for at skulle navngive bussen,” sagde borgmesteren og tilføjede:

”Jeg ved ikke, om det er sådan, når man navngiver busser, som det er, når man navngiver store skibe. Der er det jo champagneflasker, der knuses mod skroget. Det tænker jeg ikke, jeg vil gøre mod den her flotte nye bus. Så derfor vil jeg nøjes med at afsløre navnet og klippe det røde bånd, så bussen kan komme ud at køre.”

”Lindebussen” blev navnet, som forinden havde været til afstemning på plejecentret. Afsløringen blev mødt med klapsalver og jubel, hvorefter borgmesteren klippede det røde bånd sammen med Altiden Lindehavens beboer Rita.

Frederiksberg Borgmester Michael Lindfeldt indvielse Altidens Lindebussen
“Og bussen skal hedde Lindebussen,” lød fra borgmesteren efterfulgt at klapsalver og jubel.
Borgmester Michael Lindfeldt og beboer Rita
Lindehavens beboer Rita sammen med Borgmester Michael Vindfeldt foran bussen.

Debuttur på Frederiksberg

Den officielle indvielse blev afsluttet med en debuttur rundt i området med beboere, personale og borgmesteren som passagerer.

”Jeg synes, det var en fantastisk tur, og det tror jeg også, at beboerne synes. Vi kørte forbi Frederiksberg Slot og Frederiksberg Runddel og rådhuset. Vi passerede også et sted, hvor en af beboerne har boet hele sit liv. Så det var hyggeligt og satte gang i nogle hyggelige samtaler, og det håber jeg også, at bussen vil blive brugt til,” sagde borgmesteren, hvis entusiasme gav genklang blandt beboerne:

”Ja, det bliver dejligt!” lød det samstemmigt.

Den nye bus kommer uden tvivl til at tilbagelægge mange kilometer, for Lindehavens beboere har allerede planlagt ture til zoologisk have, stranden, skoven og museer rundt omkring på Sjælland.

”Den første tur, vi skal ud på, er til Ringsted Radiomuseum, og det glæder jeg mig rigtig meget til. Museet er startet af en tidligere lærer på Ringsted Radioskole, som har samlet 5000 radioer ind. Og det skal vi ned og besøge. Vi glæder os rigtig meget til det. Det er noget, jeg har fundet på, fordi jeg har været medarbejder dernede på museet,” lød det begejstret fra Lindehavens beboer Geert.

Lindebussen er plejecentrets allerførste bus, og der lød derfor også en stor tak til Frederiksberg Kommune for at gøre det muligt.

Læs også: Borgmesteren hjalp med at tænde Lindehavens juletræ

Borgmester Michael Vindfeldt indvielse Altiden Lindehaven
Humøret var højt blandt beboerne. Geert (nr. 2 fra højre) glædede
sig især til at skulle ud på bussens første tur til Ringsted.
Lindebussen indvielse Lindehaven Plejecenter maj 2024
Borgmester Michael Vindfeldt og en håndfuld beboere hoppede
på bussen og tog på en tur rundt i nabolaget.