Ældreområdet

Lindehavens ældste beboer hjalp borgmesteren med at tænde plejecentrets juletræ

Snefnuggene dalede ned fra himlen, da Lindehaven på den sidste dag i november inviterede til magisk juletræstænding med gløgg, æbleskiver og hjertevarm julesang. Humøret var højt hos de ca. 50 gæster, der var samlet for at byde julen velkommen sammen med Frederiksbergs borgmester.

Glædeligt gensyn

Sneflokke og gæster kom vrimlende, da plejecenter Lindehaven på Frederiksberg bød velkommen til juletræstænding i haven efterfulgt af gløgg, æbleskiver og fællessang. Beboere, pårørende og frivillige samt medborgercentret og brugere af Lindehavens legestue var inviteret indenfor til en forrygende juletræsfest på årets sidste novemberdag.

Allerede inden begivenheden begyndte, havde flere beboere og medarbejdere indtaget plads foran de store vinduer i stueetagen, der åbner sig ud mod haven. Her kunne de nyde julestemningen i ly for kulden, samtidig med at de havde en ubrudt udsigt til juletræet og haven.

Frederiksbergs borgmester, Michael Vindfeldt, var inviteret til at tænde juletræet. Han blev taget varmt imod af centerleder Lene Lysén, aktivitetskoordinator Marianne Nevers og Rita, som er Lindehavens ældste beboer.

Rita fyldte 100 år tilbage i august og fik til sin fødselsdagsfest på Lindehaven fornemt besøg af borgmesteren. Juletræstændingen var derfor et glædeligt gensyn for begge parter.

Læs også: Lindehaven slår dørene op for populære højskoledage

Altiden Lindehaven juletræstænding med borgmester
Beboer på Lindehaven Rita tager imod borgmester Michael Vindfeldt, som i dagens anledning var iført Frederiksbergs borgmesterkæde.

Rørt over at blive spurgt

Arm i arm fulgtes Rita og borgmesteren ud i haven, hvor enkelte beboere og medarbejdere havde trodset kulden og snevejret for at komme helt tæt på træet. Forinden havde borgmesteren spurgt, om Rita havde lyst til at hjælpe med at tænde lysene, og det krævede ingen som helst overtalelse.

“Jeg er rørt over, at borgmesteren ligefrem spurgte, om jeg ville være med til at tænde juletræet. Det havde jeg ikke noget imod tværtimod. Jeg er stolt over, at han kunne bruge min hjælp.”

Rita, beboer på Lindehaven.

Med borgmesteren ved sin side satte Rita stikket i kontakten og tændte træet til klapsalver fra tilskuerne både indendørs og udendørs.

Juletræstænding Altiden Lindehaven
Rita satte i bogstaveligste forstand strøm til juletræet.
Juletræet bliver tændt på Lindehaven
Enkelte beboere og medarbejdere havde bevæget sig ud for at se juletræet tænde. Resten fulgte med fra vinduerne.

Efter juletræstændingen var der inviteret til gløgg og æbleskiver i Lindehavens aktivitetssal, hvor omkring 50 personer havde indfundet sig ved de opdækkede borde. Mens gæsterne ventede på at få fyldt koppen op med gløgg, slog flere af gæsterne en kort sludder af med borgmesteren, som gik rundt blandt bordene og hilste på nye og gamle ansigter.

Læs også: På Lindehaven er der fokus på fællesskab, omsorg og nærmiljø

Frederiksberg borgmester Altiden Lindehaven
Kort før sin tale gik borgmesteren en lille runde og hilste på gæsterne.

Juletræet vækker gamle minder

Da der var blevet hilst og hyggesludret, trådte borgmesteren op foran forsamlingen og takkede for invitationen. I sin tale mindede han om, at juletræet er et symbol på, at lyset igen lige om lidt vinder over mørket.

“Når vi tænder det, så markerer vi ikke kun, at det snart bliver jul, men vi sender også et budskab om håb og optimisme ud i verden og husker os selv på, at vi ganske snart går mod lysere tider.”

Borgmester i Frederiksberg Kommune, Michael Vindfeldt.

Samtidig er juletræet med til at vække en masse minder til live fra tidligere jul. Minder som det er skønt, at vi kan dele med hinanden, fortsatte han.

“Juletræet er ikke blot en smuk og lysende dekoration. Det bringer – i hvert fald for mig og sikkert også for jer – minder frem om oplevelser, vi har haft til juleaftener igennem årene. Og det er jo minder, vi kan dele med hinanden igennem tætte samtaler,” lød det fra borgmester Michael Vindfeldt.

Altiden Lindehaven fællessang til juletræstænding med borgmester
Borgmesteren deltog efter juletræstændingen i julehygge med fællessang, gløgg og æbleskiver.

Beboerne huskede tilbage

For Peter, der bor på Lindehaven, mindede dagen ham om hans skræk for julemanden. Peter var nemlig som barn så bange for julemanden, at han gemte sig bag sofaen, når han kom på besøg. Rita derimod blev mindet om forventningens glæde ved at stå bag døren i mørket som barn, mens man ventede på, at juletræet blev tændt – med levende lys vel og mærke.

Juletræsfesten sluttede med en skøn kavalkade af kendte gamle julemelodier fra Disneys juleshow. Heriblandt Pinocchio, Bella Notte (Lady og Vagabonden) og Fra Alle Os Til Alle Jer, spillet på klaver af festmusiker Allan Steen, som er en tilbagevendende gæst ved festlige lejligheder på Lindehaven.

Altiden Lindehaven juletræstænding beboer Peter
Beboer Peter (t.h.) underholdte med sjove anekdoter fra sin barndom.
Beboer Rita Altiden Lindehaven juletræstænding
Rita huskede tilbage til dengang, hun som barn spændt ventede på at se juletræet oplyst af de levende stearinlys.

Julens festivitas fortsætter på Lindehaven hele december med blandt andet daglig fællessang i opgangen for alle plejecentrets afdelinger. Den 6. december er der stor julefrokost for beboerne efterfulgt af sækkepibekoncert den 8. december. Ugen efter går børnene fra Søndermarksskolen luciaoptog og senere samme dag giver Keld & Hilda koncert.


Følg med i hverdagen på Altiden Lindehaven