Nyheder

Plejehjemmet Lindehaven: Fokus på fællesskab, omsorg og nærmiljøet

Altiden ældreområdet Lindehaven Afdelingsleder Karoline og Rita Margrethe Kjerte

Lige midt i Frederiksbergs nye kvarter omkring Nordens Plads ligger Lindehaven, et nybygget plejehjem i moderne rammer forankret i det lokale nærmiljø. Her er fokus på fællesskab, omsorg, høj faglighed og nærvær og en hverdag, hvor den enkelte beboer føler sig hjemme i trygge omgivelser.

En ny hverdag begynder

Tilbage i februar, 2022 ankom de første beboere til Altiden Lindehaven fra plejehjemmet Kong Frederik den IX., som stod overfor at skulle lukke. Beboerne flyttede fra de noget ældre rammer ind i et helt nyt hus, hvor de skulle skabe deres hjem. En ny hverdag kunne begynde med væsentligt mere plads til den enkelte, og fællesarealer, der indbyder til fællesspisning, hygge og aktiviteter i smukke omgivelser. Og netop fokus på fællesskabet og det at være sammen har vakt stor glæde. Derfor vil man ofte opleve, at beboerne sidder længe over aftensmaden.

Lindehaven har en smuk gårdhave.
Rita Margrethe Kjerte, 98 og Leif Dræger, 88 bor på samme etage, hvor Caroline Brandt er afdelingsleder. De er begge meget glade for at bo på Altiden Lindehaven.

Faglighed og fællesskaber

Ud over nærværet er Altiden Lindehaven et plejehjem med høj faglighed. Dette skaber den nødvendige tryghed, der skal være forbundet med at flytte ind. Konkret betyder det, at der bliver taget hånd om de fysiske og mentale udfordringer, man måtte have som beboer, så man kan opnå mest mulig trivsel og deltage i de ting, man gerne vil.

Husets store aktivitetsgruppe sørger for individuelle aktiviteter, etageaktiviteter samt aktiviteter på tværs af huset med fokus på at skabe interessefællesskaber. Hvis man har været en ivrig bridgespiller, interesseret sig for vin eller lignende, så kan der etableres fællesskaber på tværs.

Læs mere: Et værdigt og smukt farvel til livet med nærvær og respekt

Den lokale forankring

Et vigtigt omdrejningspunkt er relationen til lokalsamfundet og Frederiksberg Kommunes visioner omkring det at skabe generationernes by omkring Nordens Plads.

Dette samspil er allerede i fuld gang i form af kontakten til naboerne, den nærliggende skole og børnehaven lige ved siden af, og også helt naturligt den børnefysioterapi, som er drevet af Frederiksberg kommunen, men holder til i huset. Alt sammen udtryk for, at Lindehaven er en aktiv del af lokalsamfundet ved Nordens Plads. Til glæde for de beboere.

Officiel indvielse

Og netop mange af beboerne og deres pårørende deltog i den festlige officielle indvielse den 14. juni med kage og bobler, klipning af snor samt generel fejring af, at Frederiksberg har fået et nyt og moderne plejehjem, hvor der lægges vægt på den gode hverdag med oplevelser, nærvær og fokus på den enkeltes behov.

Dagen blev fejret på festligste vis med taler fra hhv. bestyrelsesformand i FFB, Laurits Roikum, Frederiksbergs borgmester, Michael Vindfelt, velfærdsdirektør i Altiden, Karin Kappel og næstformand i Ældre- og Omsorgsudvalget, Alexandra Dessoy.
Lindehavens leder, Mette Prip fik gode snakke med de fremmødte gæster.

På dagen var der taler fra Frederiksbergs borgmester, Michael Vindfeldt, næstformand i Ældre- og Omsorgsudvalget, Alexandra Dessoy, bestyrelsesformand i FFB, Laurits Roikum og velfærdsdirektør i Altiden, Karin Kappel, der blandt andet understregede vigtigheden af, at plejehjemmet er et sted, der anerkender, at det er forskelligt fra menneske til menneske, hvad der skaber den gode hverdag.
“Er det den rolige morgen, hvor man står op i sit eget tempo? Et velsmagende måltid? Er det glæden ved at mødes i et fællesskab til sangaften? Eller blot en rolig kop kaffe på en af de smukke terrasser? Der skal være plads til det hele her på Lindehaven,” forklarede hun.

Arrangementet, der foregik både inde og ude, omfattede blandt andet, at der blev grillet i den smukke gård, spist is fra den opstillede is vogn og nydt sang fra det til dagen samlede sangkor. Alt i alt en skøn fejring af et flot hus, der nu danner rammen om en tryg og nærværende hverdag for dets beboere.

Læs mere: SOSU-hjælper hædret: Kristina fra Bakkebo er blandt årets 100 velfærdstalenter


3 x fakta om Lindehaven

1. Lindehaven ejes af FFB (Frederiksberg Forenede Boligselskaber) og drives af Altiden på kontrakt fra Frederiksberg kommune.

2. Plejehjemmet består af fem etager med 25 lejligheder på hver. Alle etager har fælleskøkken og i forlængelse heraf en dagligstue. Ligesom der er store fælles altaner på hver etage.

3. Lejlighederne indeholder en stue med mulighed for opdeling til soveplads, stort handicapvenligt indrettet badeværelse med toilet og brusebad, samt et lille tekøkken med køleskab.