Ældreområdet

Altidens direktør var praktikant for en dag på Skovsminde Plejecenter

Jan Wilken administrerende direktør i Altiden, praktik på Skovsminde Plejecenter

Altidens administrerende direktør, Jan Wilken, kom helt tæt på beboere og medarbejdere, da han trak i arbejdsuniformen som praktikant for en dag på Altidens plejecenter Skovsminde. Dagen bød på alt fra morgenvækning af beboere til stolegymnastik og en solkinstur på rickshaw.

Hyggen er i højsædet

Altidens administrerende direktør, Jan Wilken, har sin daglige gang på kontoret i Holbæk, men den 29. april tog han en dag ud af kalenderen for at opleve dagligdagen på Skovsminde Plejecenter i Græsted.

Kl. 7.30 startede Jan Wilken arbejdsdagen med at trække i plejecentrets blå uniform efterfulgt af et morgenbesøg hos en af Skovsmindes beboere. Under kyndig vejledning fra Susanne, der er teamkoordinator på afdelingen Skoven, hjalp Altidens direktør med at få beboeren i tøjet og ud til morgenmaden.

Sammen med beboeren nød han dagens første kop kaffe til tonerne af The Beatles’ “Yesterday” fra anlægget i den fælles spisestue. Imens tog personalet sig kærligt af de beboere, der var vågnet tidligt og havde taget plads ved langbordet.

Administrerende direktør i Altiden, Jan Wilken, i praktik på Skovsminde Plejecenter
Adm. direktør i Altiden, Jan Wilken, hjælper en beboer ud til morgenbordet.
Jan Wilken i praktik på Skovsminde Plejecenter 2024
Morgenkaffen blev nydt sammen ved langbordet i den fælles spisestue.

Skovsminde Plejecenter gør meget af ud af at skabe en så hjemlig og hyggelig atmosfære som muligt, hvilket morgendagens sysler og samvær bidrager til.

“Det er jo et hjem. Et helt normalt hjem med sine rutiner – ikke en institution. Og jeg synes, at vi på Skovsminde er lykkedes rigtig godt med at gøre det som med et godt dansk ord hedder “hygge””

Adm. direktør i Altiden, Jan Wilken.

Læs også: Ny centerleder for Skovsminde, Bakkebo og Holbohave

Skovsminde Plejecenter Altidens administrerende direktør i praktik
På Skovsminde er der faste triagemøder. Her får Jan et indblik i personalets arbejdsgange.
Jan Wilken i praktik på Skovsminde Plejecenter i Græsted
Den hjemlige hygge er vigtig på Skovsminde Plejecenter som her i en af plejehjemmets fællesstuer.

Frivillige skaber livsglæde

Dagens program bød også på en frisk cykeltur ud i det blå, hvor Jan Wilken fik fornøjelsen af at sidde foran på ladet i en af Skovsmindes eldrevne rickshaw cykler. På turen fik han selskab af to beboere fra Skovsminde og to af plejecentrets cykelpiloter, Brian og Torben.

”På cykelturen fik jeg lidt livshistorie af en af beboerne, som er rundet de 90, og som jo kan huske langt langt tilbage til, da det var en anden tid. Det er altid hyggeligt at høre de her personlige historier om folks levede liv. Det skal man huske at sætte rigtig stor pris på, når man får chancen for at høre om det,” siger adm. direktør i Altiden, Jan Wilken.

Læs også: Vind i håret giver livsglæde

Skovsminde Plejecenter i Græsted fik besøg af Altidens adm. direktør Jan Wilken
Jan Wilken fik selskab i vognen af Skovsmindes beboer Erna.
Jan Wilken i praktik på Skovsminde 2024
Cykelturen gik bl.a. til den smukke bøgeskov Græsted Hegn.

Skovsminde Plejecenter har i en række år været med i projekt ‘Cykling uden alder’, hvor frivillige giver de ældre vind i håret ved at køre dem rundt i eldrevne transportcykler. Cykelturene har vist sig at være en bragende succes hos de ældre beboere, ligesom cykelpiloterne nyder at se den glæde det giver beboerne at komme ud i lokalsamfundet og opleve naturen på tæt hold.

Og lige netop det med at støtte op om frivillige initiativer og ildsjæle er noget, der prioriteres højt på Skovsminde:

Her er mange frivillige, der er med i alle mulige aktiviteter. Det er rigtig godt for på den måde, så forbinder vi os til lokalsamfundet sådan, at plejehjemmet ikke bare er et plejehjem, men en del af det samfund vi er i”

Adm. direktør i Altiden, Jan Wilken.

Læs mere: Hverdagen på Skovsminde Plejecenter

Stolegymnastik med beboerne

Tilbage på plejecentret forløb resten af Jan Wilkens praktikdag med forskellige former for stolegymnastik, som han deltog i side om side med beboerne. Her fik direktøren trænet reflekserne, rørt kroppen og lattermusklerne med boldspilstræning, hvor holddeltagerne skød bløde bolde til hinanden i en rundkreds.

Jan Wilken praktik Skovsminde Plejecenter 2024
Lattermuskler og krop blev rørt til stolegymnastik.
Jan Wilken praktik Skovsminde Plejecenter 2024
Stolegymnastik runde 2. Jan Wilken deltog også i boldspil i stueetagen.

Jan Wilken rundede dagen af med en kæmpestor tak til plejecentrets mange dedikerede medarbejdere:   

”Tak for et dejligt besøg på Skovsminde, en dejlig halvdags praktik. Til alle medarbejdere jeg har mødt ingen nævnt, ingen glemt. Tusind tak for jeres imødekommenhed, jeres smil, jeres grin og jeres måde at være på, især i forhold til vores beboere. Det gør mig stolt over at være en del af Altiden at vide, at vi har et så fint plejecenter, som vi har her på Skovsminde”

Adm. direktør i Altiden, Jan Wilken.

Se videoen fra Jan Wilkens dag som praktikant på Skovsminde Plejecenter: