Ældreområdet

Vind i håret giver livsglæde

Altiden ældreområdet skovsminde plejecenter cykel

I Altiden har alle ret til et værdigt liv med både fysisk, psykisk og socialt velbefindende. Vi ønsker at styrke fælleskabet mellem vores plejecentre og lokalsamfundet – og mellem generationer. Cykling uden alder er et projekt, der tilbyder cykelture rundt i lokalområdet på eldrevne rickshaw cykler.
Frivillige kører cyklen til gavn og glæde for beboerne, der får vind i håret og gode oplevelse.

De frivillige tilknyttet Altidens plejecenter Skovsminde har cyklet mere end 3800 kilometer på cyklerne.

Formålet med de mange cykelture er at give beboerne mulighed for at opleve lokalsamfundet og styrke fælleskabet på tværs af plejecentre og generationer. På Altiden Skovsminde Plejecenter er målet, at 90% af beboerne har været ude og cykle en tur i maj.

Aktivitetskoordinator på Skovsminde Plejecenter Dariush Mombaini fortæller:

”Vores beboere sætter utrolig stor pris på at komme en tur rundt i lokalområdet og gense nogle af de steder, de kender godt og som skaber gode minder. Alle ældre har ret til vind i håret og det er en god måde for alle at komme ud på.”

Når beboerne er på cykeltur med de frivillige, så bliver de ikke kun mødt af et friskt pust og nye omgivelser. Turene giver oftest lyst og mulighed for beboerne til at fortælle om deres livshistorier, da turen og omgivelserne kan vække en masse gode erindringer. Det skaber en relation på tværs af generationer, mens tillid, respekt og lokalsamfundet bliver forstærket.

 

Kort og godt om projektet

  • Alle vores plejecentre i Altiden har taget projektet, Cykling uden alder, til sig.
  • I februar 2020 havde Altiden været med i projektet i et år.
  • Landet over findes der 50.000 ældre, der bor på et plejecenter, som har adgang til en rickshaw cykel.