Altiden socialområdet

”Vi er gode til at være der for hinanden i svære situationer”

Altiden Ekko Knivholtvej pædagoger

På Altidens botilbud Knivholtvej er det tydeligt at mærke, at medarbejderne er der, fordi de brænder for det. Ifølge pædagog Thorbjørn Wonder Eriksen er det at sætte sig selv i potentielt svære situationer nemlig ikke noget, de ønsker at gøre. Det er noget medarbejderne gør, fordi det giver mening at være der for et andet menneske, hjælpe dem igennem det svære og give dem et værdigt liv.

Et trygt arbejdsteam

På Knivholtvej arbejder de i teams, hvor man hjælper og støtter hinanden i arbejdet om borgeren.

”Vi er gode til at være der for hinanden og tage over, hvis en borger f.eks. har en svær dag. Vi går ind og assisterer, så ens kollega får plads til en pause, samtidig med at borgeren ikke føler sig overset og efterladt,” forklarer Sara Mølgaard Westerberg, der arbejder som pædagog på Knivholtvej.

”Vi bruger de svære og udfordrende situationer såvel som de gode, som borgene har, til faglig sparring i vores team”

”De forskellige faggrupper i teamet gør, at vi hver især har noget at byde ind med, da vi observerer forskelligt, og det gør, at vi har noget at arbejde videre med. Der er altid plads til at tale om tingene, og på Knivholtvej kan man sige sin mening. Der er plads til uenigheder og forskellige holdninger, fordi der er en åbenhed og forståelse for hinanden,” siger Sara Mølgaard Westerberg.

Når der opstår svære situationer, oplever medarbejderne desuden, at der altid er kollegaer i nærheden til at bakke op og skabe tryghed.

”Vi ved, hvad vores kollegaer kan, hvilket gør, at vi kan regne med hinanden, og det skaber tryghed. Det er vigtigt, at man føler sig tryg, når man går på arbejde, og det gør man på Knivholtvej, fordi vi er der for hinanden og har gensidig respekt for hinanden,” fortæller Thorbjørn Wonder Eriksen.

Fakta om botilbuddet Knivholtvej

Botilbuddet Knivholtvej ligger i udkanten af Frederikshavn. Botilbuddet henvender sig til socialt udsatte borgere med kognitiv funktionsnedsættelse, udviklingshæmning og psykisk lidelse, herunder dom for personfarlig kriminalitet og eventuelt misbrug. Foto: Altiden

En synlig ledelse

”For os som medarbejdere har det stor betydning, at vi har en synlig ledelse. De er ofte med på gulvet, og er derfor en ligeså synlig del af borgerens hverdag, som vi er. Der er altid mulighed for at kontakte en leder, hvad end det er over telefon, mail eller banke på deres dør, hvis ikke de allerede er i personalerummet. Samtidig med giver ledelsen plads til, at det er medarbejdernes personalerummet, hvor man kan at sparre fagligt med sine kollegaer eller få en kop kaffe i pausen,” siger Thorbjørn Wonder Eriksen.

Ifølge Sara Mølgaard Westerberg er det betryggende, at ledelsen er opmærksom på, hvordan man har det.

”Ledelsen er opmærksom på, hvordan man har det. Efter svære episoder med borgerne, sætter ledelsen sig ind i, hvordan man har det. Episoden og de sårbare følelser bliver talt igennem, og efterfølgende tjekker de op med en,” forklarer hun.

Læs mere om Knivholtvej