Ældreområdet

Glade borgere giver grønne smileys til Gribskov Genoptræning

Altiden genoptræning træningsrum træningscykel

Der er godt gang i motionscyklerne en regnfuld torsdag formiddag i Genoptræning Gribskov. Et ryghold er ved at varme op til holdtræning, og opmuntrende ord lyder fra de to fysioterapeuter, der er dagens undervisere. Glad 80’er pop flyder fra højtalerne, og kursisterne tramper energisk i pedalerne med røde kinder.

På Genoptræning Gribskov er der i løbet af alle hverdage holdtræning i træningscentrets faciliteter. Centret er drevet af Altiden i tæt samarbejde med kommunen. Her kan Gribskovs borgere komme efter en alvorlig skade eller sygdom og deltage i skræddersyede forløbsprogrammer med fysioterapeuter og ergoterapeuter. Der er meget stor tilfredshed med tilbuddet – faktisk er de besøgende så tilfredse, at de har givet centret 100 procent grønne smileys de sidste to uger, og sidste år lå tilfredsheden på 97 procent.

Connie Bendt er daglig ledere for de godt 30 terapeuter på Genoptræning Gribskov og er meget stolt af resultatet:

”Det betyder noget for os alle, at de besøgende går herfra med en god oplevelse. Ofte møder vi dem på et tidspunkt i livet, hvor de skal træne sig op igen efter en alvorlig skade eller sygdom, som har sat sig spor i livskvaliteten. Derfor prøver vi at gøre alt, hvad vi kan for at give dem en god, tryg og hyggelig oplevelse mens de er her, samtidig med vi giver dem et blidt puf i den rigtige retning. Vi er jo glade for, at de er her, men helst for en kortere bemærkning. Målet er, at de hurtigt kan genvinde færdigheder og vende tilbage  deres hverdag med et så højt funktionsniveau som muligt.”

Genoptræning Gribskov tilbyder genoptræningsforløb blandt de af kommunens borgere, som har fået en visitering fra kommunen. Det kan være et forløbsprogram til KOL-patienter, borgere med Lænde-ryg-lidelser, hvor de får tilbud om genoptræning i træningscentret med vejledning fra fysioterapeuter eller personlig rådgivning i en sundere livsstil.

Motiverende at møde andre mennesker
Jes Reidel er glad for de faste holdtræningsgange hos Altiden i Gribskov Genoptræning. 53-årige Jes startede i Genoptræning Gribskov for godt 2 år siden efter et længere sygdomsforløb, hvor han blandt andet havde ligget i koma i 1,5 måned og mistet meget muskelstyrke. Jes startede med træning hjemme og fik faste besøg af både en ergoterapeut til træning i dagligdags aktiviteter og fysioterapeut til genoptræning af fysiske funktioner.

”Gennem hjemmeøvelser oplevede jeg gradvist at mine muskler blev stærkere. Til slut var jeg i stand til gå ture med stok, gå på trapper og kunne rejse mig uden brug af armlæn – men vigtigst af alt, så kunne jeg klare mig selv i hverdagen. Det er jeg meget taknemmelig for”

I dag følger Jes holdtræningen på et af Gribskov Genoptrænings træningscenter i Græsted, hvor han træner med en række andre borgere:

”Jeg blev i 2019 indlagt med lungebetændelse og betændelse i bughinden og mistede igen muskelstyrke. Nu er jeg startet på holdtræning for at komme godt i gang igen. Træning i styrketræningsmaskinerne og på gangbånd er noget af det, der virker for mig og terapeuterne er søde til at hjælpe og motivere, så man bliver tilpas udfordret i træningen. Der er en god stemning på holdet, så det virker også motiverende og er dejligt at komme ud og møde de andre mennesker i træningsalen” slutter Jes Riedel.

Du ser dem over alt, standerne, hvor du kan trykke på en smiley og angive, hvor tilfreds du er med den oplevelse du netop har haft i butikken, hos lægen eller restauranten. Hos Altiden Genoptræning Gribskov trykker de besøgende næsten altid på den grønne smiley, og de sidste to uger har tilbagemeldingerne udelukkende været positive.