Ældreområdet

En hånd tilbage til hverdagen

Altiden beboer og medarbejder løbebånd

Fysioterapeut Annegrete og Britta Hvelplund i fuld sving med superviserende gangtræning i Altiden Genoptræning i Gribskov.

 

For nogle år siden fik Britta Hvelplund konstateret dårligt blodomløb i benene, kaldet claudicato intermittens, hvilket betyder, at underbenene syrer til. Lægens opskrift var, at det skal gås væk.   Et år efter sker det uheldige, at Britta brækker anklen, som først bliver opdaget et halv år efter ulykkesdagen. Det resulterede i, at kommunen visiterede hende til genoptræning i Altiden, som har vist sig, at være noget af det bedste Britta længe har fået gjort.

 

Superviserende gangtræning

Britta Hvelplund er pensionist og nyder at gå lange ture i lokalområdet i Gilleleje eller bruge tid ude i sin have. Det blev svært på grund af hendes dårlige blodomløb i benene og et tilkommet ankelbrud. Først et halvt år efter at Britta kom til skade med sin ankel, blev hun røntgenfotograferet, hvor det viste sig, at anklen var brækket. På mange måder var det en lettelse, for Britta vidste, at der var noget galt, og nu kunne man gøre noget ved det. Da Britta var visiteret til genoptræning, starter hun med at komme til konsultation hos fysioterapeut Annegrete, som konkluderede, at Britta skulle i superviserende gangtræning.

Da Britta startede i Genoptræningen, kunne hun kun gå 50 meter, inden hun skulle stoppe op igen. Den superviserende gangtræning har til formål, at man hele tiden skal presse sig selv til at gå lidt længere end forrige gang.

”Jeg kunne simpelthen ikke bevæge mig til sidst. Jeg måtte få andre til at slå mit græs,” fortæller Britta, der de sidste 12 uger har kæmpet for, at skulle få sin gode hverdag tilbage. Efter første behandlingsgang fik Britta sin bevægelighed igen, og kan i dag presse sig selv, og har siden første behandlingsgang gået længere og længere.

 

Tilbage til hverdagen

I dag fortæller Britta, at hun nu kan gå ture på stranden, selvom terrænet er ujævnt, og senest har hun været med sin familie en tur til København og se Copenhagen Light Festival.

”Jeg har været så glad for mit forløb i Genoptræningen. Der er altid en god tone og stemning, og så er det dejligt at se, hvordan der altid bliver taget højde for den enkelte på holdet”, fortæller Britta, der samtidig er taknemlig for, at fysioterapeut Annegrete har givet hende en hånd tilbage til hverdagen.

Ud over den superviserende gangtræning har Britta fået anbefalet en app, der kan se hvor langt hun går, når hun er ude og gå tur. På den måde er Britta i dag selv med til at holde øje med, hvor langt hun faktisk kan gå. Selv kalder hun sin fortælling en solstrålehistorie, og vi er helt enige!