Vitae

hBørne- og ungehjem, Ungestøtte
København
1 af 10 billeder
Alle billeder

Om Vitae

Vitae ligger i Brønshøj og er et børne- og ungehjem for unge i alderen 12-17 år med mulighed for ungestøtte til det 23. år med diagnose inden for autismespektrumforstyrrelse (ASF) og ADHD. Vi tilbyder et trygt, omsorgsfuldt og anerkendende hjem med fokus på udvikling, høj faglighed og pædagogisk støtte. Børnene/de unge kommer med hver deres udfordringer. Fælles for dem er, at de har brug for hjælp – men ikke alle har brug for samme hjælp. Derfor tager vi altid udgangspunkt i den enkeltes behov. Gennem en høj faglig, pædagogisk indsats sætter vi ind med den rette støtte og hjælp til udvikling.

Vitae ligger i Brønshøj på en hyggelig og rolig villavej, der er en sidevej til Frederikssundsvej. I villaen har specialister stået for indretningen både indendørs og udendørs, så det danner de bedste mulige rammer om det gode hverdagsliv. Vitae ligger ikke så langt fra Utterslev Mose og en række gode indkøbsmuligheder.

Altiden tilbyder også en række andre tilbud i Københavnsområdet blandt andet Amager, Vanløse og Valby. Vi ser det som en stor fordel, at vi er tilstede i et bymiljø, og vi opfordrer de unge til at være en del af omgivelserne. Vi støtter de unge i at have en indholdsrig hverdag med alt hvad der hører til, når man er ung. Vi lærer de unge at bruge offentlig transport, besøge caféer, deltage i fritidsaktiviteter og alt det, som kan give dem gode oplevelser og udvikle dem hen imod et mere selvstændigt voksenliv.
På alle vore tilbud stræber vi altid efter, at det skal være hjemligt og hyggeligt. Det er de unges hjem, og der er altid plads til, at der kan komme familie og venner på besøg. Vi har indrettet os med hjælp fra specialister, så miljøet understøtter behandlingen og giver plads til både de stille og de aktive aktiviteter.

For at få plads på et af vores børne- og ungehjem, så skal man først visiteres af kommunen. Når Vitae  modtager en henvendelse fra kommunen, foretages der en grundig visitation.
Visitationsteamet består af lederne på afdelingerne, pædagogiske ledere og socialrådgiver. Teamet vurderer om den unge matcher målgruppen og hvilken pædagogisk behandlingsindsats den unge har behov for.