Vitae

hMidlertidigt botilbud, Opholdssted
København
1 af 10 billeder
Alle billeder

Om Vitae

Altiden Vitae ligger i Brønshøj og er et opholdssted for unge i alderen 12-17 år med diagnose inden for autismespektrumforstyrrelse (ASF) og ADHD. Vi tilbyder et trygt, omsorgsfuldt og anerkendende hjem med fokus på udvikling, høj faglighed og pædagogisk støtte. Vores beboere kommer med hver deres udfordringer. Fælles for dem er, at de har brug for hjælp – men ikke alle har brug for samme hjælp. Derfor tager vi altid udgangspunkt i den enkeltes behov. Gennem en høj faglig, pædagogisk indsats sætter vi ind med den rette støtte og hjælp til udvikling.

Fysiske rammer

Se video om Vitae.

Vitae ligger i Brønshøj på en hyggelig og rolig villavej, der er en sidevej til Frederikssundsvej. I villaen har specialister stået for indretningen både indendørs og udendørs, så det danner de bedste mulige rammer om det gode hverdagsliv. Vitae ligger ikke så langt fra Utterslev Mose og en række gode indkøbsmuligheder.

Vores mission

Altiden tilbyder også en række andre tilbud i Københavnsområdet blandt andet Amager, Vanløse og Valby. Vi ser det som en stor fordel, at vi er tilstede i et bymiljø, og vi opfordrer de unge til at være en del af omgivelserne. Vi støtter de unge i at have en indholdsrig hverdag med alt hvad der hører til, når man er ung. Vi lærer de unge at bruge offentlig transport, besøge caféer, deltage i fritidsaktiviteter og alt det, som kan give dem gode oplevelser og udvikle dem hen imod et mere selvstændigt voksenliv.
På alle vore tilbud stræber vi altid efter, at det skal være hjemligt og hyggeligt. Det er de unges hjem, og der er altid plads til, at der kan komme familie og venner på besøg. Vi har indrettet os med hjælp fra specialister, så miljøet understøtter behandlingen og giver plads til både de stille og de aktive aktiviteter.

Plads på Vitae 

For at få plads på et af vores opholdssteder, så skal man først visiteres af kommunen. Når Vitae  modtager en henvendelse fra kommunen, foretages der en grundig visitation.
Visitationsteamet består af lederne på afdelingerne, pædagogiske leder og socialrådgiver. Teamet vurderer om barnet/den unge matcher målgruppen og hvilken pædagogisk behandlingsindsats barnet/den unge har behov for.

Godkendelse

Afdelingen er både godkendt som midlertidigt botilbud efter serviceloven § 107 og socialpædagogisk opholdssted efter serviceloven § 66, stk. 1, nr. 5.

Vis hele beskrivelsen Luk