Villa

hEfterværn, Opholdssted
København
1 af 10 billeder
Alle billeder

Om Villa

Altiden Villa ligger i Vanløse og tilbyder socialpædagogisk behandling til unge i alderen 12-17 år med mulighed for efterværn til det 23. år med diagnose inden for autismespektrumforstyrrelse og ADHD.  De unge tilbydes et trygt, omsorgsfuldt, udviklende og anerkendende hjem med de bedst mulige rammer. Vi sætter fokus på den enkeltes behov, og i vores tilgang ser vi muligheder frem for begrænsninger. Fælles for de unge er, at de har brug for hjælp – men ikke alle har brug for samme hjælp.

Villa ligger i Vanløse i en stor villa på 640 m2 og 1000 m2 udendørs arealer. Villaen er indrettet med hjælp fra specialister for at skabe de bedst mulige rammer for vores beboere. Udenfor er der græsarealer og i gården har vi en stor terrasse, hvor der er et udendørskøkken og køkkenhave. Derudover er der en bålplads og en stor multiboldbane.
Som beboer får du dit eget værelse. Der er en stor fælles stue, køkkenalrum, et værksted, spillecafé og motionsrum. Derudover ligger villaen tæt på Damhussøen.

Altiden tilbyder også en række andre tilbud i Københavnsområdet blandt andet i Valby, Vanløse, Brønshøj og på Amager. Vi ser det som en stor fordel, at vi er tilstede i et bymiljø, og vi opfordrer de unge til at være en del af omgivelserne. Vi støtter de unge i at have en indholdsrig hverdag, med alt hvad der hører til, når man er ung. Vi lærer de unge at bruge offentlig transport, besøge caféer, deltage i fritidsaktiviteter, og alt det som kan give dem gode oplevelser og udvikle dem henimod et mere selvstændigt voksenliv.
På alle vore tilbud stræber vi altid efter, at det skal være hjemligt og hyggeligt. Det er de unges hjem, og der er altid plads til, at der kan komme familie og venner på besøg. Vi har indrettet os med hjælp fra specialister, så miljøet understøtter behandlingen og giver plads til både de stille og de aktive aktiviteter.

For at få plads på et af vores opholdssteder, så skal man først visiteres af kommunen. Når Villa  modtager en henvendelse fra kommunen, foretages der en grundig visitation.
Visitationsteamet består af lederne på afdelingerne, pædagogiske leder og socialrådgiver. Teamet vurderer om barnet/den unge matcher målgruppen og hvilken pædagogisk behandlingsindsats barnet/den unge har behov for.

Afdelingen er både godkendt som socialpædagogisk opholdssted efter serviceloven § 66, stk. 1, nr. 6 og § 76.