Om Valby Langgade 229
Valby Langgade 229 er et botilbud for unge og voksne i alderen 18-35 år, der med socialpædagogisk støtte kan blive klar til en mere selvstændig tilværelse.
Afdelingen ligger på Valby Langgade med Damhussøen lige om hjørnet, så der er gode muligheder for at komme ud i naturen.
Der er få minutters gang til bussen, og S-toget (Ålholm Station) ligger fem minutters gang væk.
Valby Langgade byder på hyggeligt byliv med caféer og spændende butikker, mens vores gårdhave vender ind mod et grønt villakvarter og inviterer til ro fra byen. Gårdhaven er hyggeligt indrettet med terrasse, højbede, siddepladser og solstole og er ofte et samlingspunkt om sommeren.
Derudover er der værksteder, fælleskøkken og -stue, hvor der er mulighed for at indgå i fællesskabet i forbindelse med måltider, aktiviteter og aftenhygge.
Afdelingen råder over 10 pladser, som primært er fordelt i tre bofællesskaber i klassiske københavnerlejligheder. Borgerne har deres eget værelse og deler entré, badeværelse og køkken med to andre borgere. Vi visiterer meget nøje, så borgerne i de enkelte bofællesskaber profiterer af hinandens selskab.
Derudover indbefatter afdelingen en stor og velindrettet studiolejlighed med udsigt over Valby.
Valby Langgade 229 er for borgere med psykiske eller sociale udfordringer, der har brug for støtte til at fastholde positiv udvikling. Det er borgere, som har brug for støtte og opbakning, men som samtidig kan håndtere nogen grad af selvstændighed under personalets guidning.
Valby Langgade 229 er en god overgang til en mere selvstændig tilværelse – fx med støtte i eget hjem.
Afdelingen er også anvendelig for borgere fra Valby Langgade 231, der her kan indskrives i et lidt mindre omfattende botilbud efter en positiv udviklingsproces.
Indsatsen er individuelt tilrettelagt og indebærer en høj grad af medbestemmelse fra borgernes side.
Borgernes drømme, motivation, mål og ressourcer er udgangspunkt for hele indsatsen. Vi behandler vores borgere som voksne og ansvarlige for eget liv – uanset deres udfordringer – og vi skaber motivation uden at være ydrestyrende. Vi støtter dem i realistiske målsætninger, som giver succesoplevelser og drivkraft, og hjælper til at skabe en tryg og rolig hverdag, hvor de har overskud til at udvikle sig.
De unge i denne målgruppe har ofte ressourcer, som de med den rette støtte og guidning kan udfolde og skabe et meningsfuldt liv ud fra.
Gennem samvær, motiverende samtaler, fælles refleksion og spejling samarbejder vi med beboerne om:
- at skabe et livsindhold, der giver livet kvalitet, mening og retning
- at støtte dem til selv at skabe struktur og forudsigelighed
- at fastholde og skabe værdifulde relationer og fællesskaber
- at skabe strategier til at klare hverdagen
- at håndtere hverdagens praktiske opgaver så selvstændigt som muligt.
Vi arbejder mod, at borgerne gradvist bliver mindre afhængige af personalets støtte, så de kan overgå til et mindre omfattende tilbud som fx støtte i egen bolig.
For at få plads på et af vores opholdssteder eller botilbud, skal man først visiteres af kommunen. Når vi modtager en henvendelse fra kommunen, foretager vi en grundig visitation.
Visitationsteamet består af lederne på afdelingerne, pædagogiske leder og socialrådgiver. Teamet vurderer, om borgeren matcher målgruppen, og hvilken pædagogisk behandlingsindsats vedkommende har behov for.
Afdelingen er godkendt som midlertidigt botilbud efter serviceloven § 107.