Solskovgaard, Solvang

hOpholdssted
Jammerbugt
1 af 9 billeder
Alle billeder

Om Solskovgaard, Solvang

Solvang ligger i Jammerbugt Kommune og er en del af tilbuddet Solskovgaard, der har mere end 25 års erfaring med at yde socialpædagogisk behandling til børn og unge i alderen 7-18 (16-24) år.

Fysiske rammer

Se video fra Solvang.

Solvang er en klassisk rødstensvilla i to etager og ligger i hjertet af Brovst. Villaen består af rummeligt køkken, spisestue og to opholdsrum med mulighed for at se tv, spille Playstation, lektielavning og lignende. I villaens have er der hyggeligt bålsted, trampolin og plads til boldspil.
Barnet/den unge har eget møbleret værelse med tilhørende tv. Alle værelserne er lyse og store. Der er fem rummelige og hyggelige værelser på 1. sal og et i stueetagen, som er velegnet til et barn/en ung, der har brug for mere rolige omgivelser.

Vores mission

På Solvang tilbydes trygge og familiære rammer i et miljø, hvor den enkelte unge modtager hjælp til udvikling af anerkendende og omsorgsfulde voksne, som ser muligheder frem for begrænsninger hos hver enkelt. Vi hjælper de unge ind i en positiv udvikling med fokus på den enkelte unges behov. ​Fælles for børnene/de unge er, at de har brug for hjælp – men ikke alle har brug for samme hjælp. ​
Solskovgaard tilbyder i alt fire tilbud, der alle ligger tæt på idrætsfaciliteter, natur og dagligvarebutikker. Her er trygge rammer om en stabil hverdag, hvor barnet/den unge har gode muligheder for at deltage i det lokale foreningsliv og få andre gode oplevelser i nærområdet.
Solskovgaard har desuden tilknyttet skole, Tranhøjskolen, hvilket giver mulighed for at kunne tilbyde et sammenhængende ophold og skoletilbud, hvor der er tæt samarbejde mellem bodel/pædagogiske arbejde og skole/undervisning.

Pædagogisk tilgang

Vores pædagogiske tilgang tager udgangspunkt i tre hovedområder:

- En værdibaseret tilgang, hvor empati/anerkendelse, samhørighed, udfordringer og merkompetente voksne, er i fokus.
- Miljøet på Solskovgaard
- Stærke faglige principper

Plads på Solskovgaard, Solvang

For at få plads på et af vores opholdssteder eller botilbud, så skal man først visiteres af kommunen. Når Solskovgaard, Solvang modtager en henvendelse fra kommunen om plads til en ung, foretages der en grundig visitation.
Visitationsteamet består af lederne på afdelingerne, pædagogiske leder og socialrådgiver, evt. psykiater. Skoleleder inddrages i visitationsteamet, såfremt et forløb på Solskovgaards interne skole, Tranhøjskolen er relevant.
Teamet vurderer om barnet/den unge matcher målgruppen og hvilken pædagogisk behandlingsindsats barnet/den unge har behov for.

Vis hele beskrivelsen Luk