Solskovgaard, Solskov

hOpholdssted
Jammerbugt
1 af 9 billeder
Alle billeder

Om Solskovgaard, Solskov

Solskov ligger i Jammerbugt Kommune og er en del af tilbuddet Solskovgaard, der har mere end 25 års erfaring med at yde socialpædagogisk behandling til børn og unge i alderen 7-18 år (16-24 år).

Fysiske rammer

Se video om Solskov.

Opholdsstedet Solskov ligger midt mellem Brovst og Tranum og er en moderne, hvidpudset bolig. Indvendig er ejendommen funktionel og hyggelig med stort samtalekøkken, rummelige lyse lokaler og fællesrum i flere forskudte plan. Som en del af hovedbygningen findes der et stort aktivitetsrum med billardbord, dart og playstation. Ligeledes stor, lys tv-stue med udsigt over markerne. Lidt på afstand af hovedhuset ligger er et velindrettet værksted, hvor der også er mulighed for opbevaring af cykler og mooncars. En del af udendørsarealet er udnyttet til boldspil og mooncar-ræs. Der er en stor trampolin samt en helt ny naturlegeplads. Lidt på afstand fra hovedbygningen ligger en motocrossbane, som beboerne har meget glæde af.
Børnene/de unge råder over egne lyse, møblerede værelser børnevenligt indrettet med tv. Værelserne er fordelt i klynge i tre tilknyttede bygninger. I den sidste er der fællesstue med tilhørende to store lyse værelser - disse værelser og tilhørende "hyggestue" er velegnet til de større unge på stedet, som gerne vil trække sig i løbet af dagen til f.eks. lektielavning, teenagehygge eller andet. Solskov har ekstra værelse, der kan tilbydes til overnattende forælder, som kommer langsvejs fra.

Vores mission

På Solskov tilbydes trygge og familiære rammer i et miljø, hvor den enkelte unge modtager hjælp til udvikling af anerkendende og omsorgsfulde voksne, som ser muligheder frem for begrænsninger hos hver enkelt ung. Vi hjælper de unge ind i en positiv udvikling med fokus på den enkelte unges behov. ​Fælles for børnene/de unge er, at de har brug for hjælp – men ikke alle har brug for samme hjælp. ​
Solskovgaard tilbyder i alt fire tilbud, der alle ligger tæt på idrætsfaciliteter, natur og dagligvarebutikker. Her er trygge rammer om en stabil hverdag, hvor barnet/den unge har gode muligheder for at deltage i det lokale foreningsliv og få andre gode oplevelser i nærområdet.
Solskovgaard har desuden tilknyttet skole, Tranhøjskolen, hvilket giver mulighed for at kunne tilbyde et sammenhængende ophold og skoletilbud, hvor der er tæt samarbejde mellem bodel/pædagogiske arbejde og skole/undervisning.

Pædagogisk tilgang

Vores pædagogiske tilgang tager udgangspunkt i tre hovedområder:

- En værdibaseret tilgang, hvor empati/anerkendelse, samhørighed, udfordringer og merkompetente voksne, er i fokus.
- Miljøet på Solskovgaard
- Stærke faglige principper

Plads på Solskov

For at få plads på et af vores opholdssteder og botilbud, så skal man først visiteres af kommunen. Når Solskovgaard, Solhøj modtager en henvendelse fra kommunen om plads til et barn/ung, foretages der en grundig visitation.
Visitationsteamet består af lederne på afdelingerne, pædagogiske leder og socialrådgiver, evt. psykiater. Skoleleder inddrages i visitationsteamet, såfremt et forløb på Solskovgaards interne skole, Tranhøjskolen er relevant.
Teamet vurderer om barnet/den unge matcher målgruppen og hvilken pædagogisk behandlingsindsats barnet/den unge har behov for.

Vis hele beskrivelsen Luk