Solskovgaard, Solhøj

hEfterværn, Opholdssted
Jammerbugt
1 af 8 billeder
Alle billeder

Om Solskovgaard, Solhøj

Solhøj ligger i Jammerbugt Kommune og er en del af tilbuddet Solskovgaard, der har mere end 25 års erfaring med at yde socialpædagogisk behandling til børn og unge i alderen 7-18 år og 16-24 år i efterværn.

Fysiske rammer

Se video fra Solhøj.

Solhøj er et nyere opholdssted på en stor grund i naturskønne omgivelser et par kilometer fra Brovst. Den moderne hovedbygning er funktionel og hyggelig, og alle børn/unge har eget værelse. Der er flere aktivitetsrum med tv, video, Playstation samt muligheder for aktiviteter som design og billedkunst. Der er gode udearealer med terrasser, bålsted, plads til boldspil samt trampolin og et veludstyret værksted .
Solhøj har ekstra værelse, der kan tilbydes til overnattende forælder, som kommer langsvejs fra.

Vores mission

Solskovgaard tilbyder i alt fire tilbud, der alle ligger tæt på idrætsfaciliteter, natur og dagligvarebutikker. Her er trygge rammer om en stabil hverdag, hvor barnet/den unge har gode muligheder for at deltage i det lokale foreningsliv og få andre gode oplevelser i nærområdet.
Solskovgaard har desuden tilknyttet skole, Tranhøjskolen, hvilket giver mulighed for at kunne tilbyde et sammenhængende ophold og skoletilbud, hvor der er tæt samarbejde mellem bodel/pædagogiske arbejde og skole/undervisning.
På Solhøj tilbydes trygge og familiære rammer i et miljø, hvor den enkelte unge modtager hjælp til udvikling af anerkendende og omsorgsfulde voksne, som ser muligheder frem for begrænsninger hos hver enkelt ung. Vi hjælper de unge ind i en positiv udvikling med fokus på den enkelte unges behov. ​Fælles for børnene/de unge er, at de har brug for hjælp – men ikke alle har brug for samme hjælp. ​

Pædagogisk tilgang

Vores pædagogiske tilgang tager udgangspunkt i tre hovedområder:

- En værdibaseret tilgang, hvor empati/anerkendelse, samhørighed, udfordringer og merkompetente voksne, er i fokus.
- Miljøet på Solskovgaard.
- Stærke faglige principper.

Plads på Solhøj

For at få plads på et af vores opholdssteder eller botilbud, så skal man først visiteres af kommunen. Når Solskovgaard, Solhøj modtager en henvendelse fra kommunen om plads til et barn/ung, foretages der en grundig visitation.
Visitationsteamet består af lederne på afdelingerne, pædagogiske leder og socialrådgiver, evt. psykiater. Skoleleder inddrages i visitationsteamet, såfremt et forløb på Solskovgaards interne skole, Tranhøjskolen er relevant.
Teamet vurderer om barnet/den unge matcher målgruppen og hvilken pædagogisk behandlingsindsats barnet/den unge har behov for.

Vis hele beskrivelsen Luk