Huset

hBørne- og ungehjem
Slagelse
1 af 2 billeder
Alle billeder

Om Huset

Huset er et socialpædagogisk børne- og ungehjem. Vi skaber rammerne for et trygt barndomshjem, hvor børn og unge med behov for særlige voksne kan trives, udvikle sig og vokse. Husets målgruppe er normalt begavede børn og unge i alderen 4 - 18 år. Børnene er typisk præget af omsorgssvigt, generelle indlæringsvanskeligheder, tilknytningsforstyrrelser, manglende social forståelse og / eller tidlig skade. ​Børnene behøver ikke at være diagnosticeret, men kan have ASF/OCD eller konstateret ADHD.

Vi er beliggende i naturskønne omgivelser lige uden for Slagelse med kort afstand til station, skole og fritidsliv.

Ejendommen er et firlænget hus i et plan. Huset er indrettet med flere større opholdsrum, to køkkener, spisestue, opholdsstue og værelser til alle børn.  Værelserne er rummelige, lyse og imødekommende og er ca. 10-14 m2 store. Der er indbyggede skabe og håndvaske på flere af værelserne. I midten af huset er en atriumgård, der benyttes som aktivitetsrum med bordtennis, bordfodbold, kreaværksted, skumpuder, hyggehjørne mv. Til ejendommen hører en 1,5 hektar stor og hyggelig have med mange frugttræer og buske. Haven har flere terrasser og lækroge, og den inviterer til aktiviteter og leg, bålhygge, klatrelege, boldspil mv. Vi har ikke langt til hverken skov eller strand og benytter os jævnligt af det.

Som barn og ung i Huset er det vigtigt at kunne fastholde sit sociale liv, sine venskaber og evt. fritidsinteresser. Her kan man have kammerater på besøg, og man kan besøge dem i fritiden. Det kan også være, at man har lyst til at dyrke sine fritidsinteresser i nærmiljøet. Det kunne være at gå til badminton, klatring, spejder, e-sport eller noget helt femte.

Du kan læse mere om Huset