Fortis

hBotilbud, Midlertidigt botilbud, Opholdssted
København
1 af 7 billeder
Alle billeder

Om Fortis

Altiden Fortis ligger i Vanløse og er et privat opholdssted og botilbud for unge i alderen 16-24 år med diagnose inden for autismespektrumforstyrrelse (ASF) og ADHD. De unge tilbydes trygge rammer og støttes i en positiv udvikling i et anerkendende og omsorgsfuldt miljø.

Fysiske rammer

Se video fra Fortis.

Altiden Fortis ligger i Vanløse på Kirkebjerg Allé. Det er en stor villa, hvor de unge bor sammen. Alle har eget værelse med fælles køkken, stue og bad. Til villaen hører en dejlig, stor, fælles have. Villaen har god adgang til offentlig transport og indkøbsmuligheder. For at sikre den bedst mulige behandling for de unge har Altiden Fortis døgnbemanding.

Vores mission

Altiden tilbyder også en række andre tilbud i Københavnsområdet blandt andet Amager, Vanløse og Brønshøj. Vi ser det som en stor fordel, at vi er tilstede i et bymiljø, og vi opfordrer de unge til at være en del af omgivelserne. Vi støtter de unge i at have en indholdsrig hverdag med alt hvad der hører til, når man er ung. Vi lærer de unge at bruge offentlig transport, besøge caféer, deltage i fritidsaktiviteter, og hvad der ellers kan give dem gode oplevelser og udvikle dem hen imod et mere selvstændigt voksenliv.
Fælles for de unge beboere er, at de har brug for hjælp – men ikke alle har brug for samme hjælp. Derfor er det vigtigste for os arbejdet med den enkelte, og respekten for den unges behov og ønsker. Vi fokuserer på individuelt tilrettelagt støtte og træning med udgangspunkt i den enkeltes muligheder og livskvalitet. Vores opgave er at udvikle hverdagsstrategier, der gør den unge bedre i stand til at klare hverdagen, så den unge opnår selvstændighed og stærkt selvværd.
På alle vore tilbud stræber vi altid efter, at det skal være hjemligt og hyggeligt. Det er de unges hjem, og der er altid plads til, at der kan komme familie og venner på besøg. Vi har indrettet os med hjælp fra specialister, så miljøet understøtter behandlingen og giver plads til både de stille og de aktive aktiviteter.

Plads på Fortis

For at få plads på et af vores opholdssteder eller botilbud, så skal man først visiteres af kommunen. Når Fortis  modtager en henvendelse fra kommunen, foretages der en grundig visitation.
Visitationsteamet består af lederne på afdelingerne, pædagogiske leder og socialrådgiver. Teamet vurderer om barnet/den unge matcher målgruppen og hvilken pædagogisk behandlingsindsats barnet/den unge har behov for.

Godkendelse

Afdelingen er både godkendt som midlertidigt botilbud efter serviceloven § 107 og socialpædagogisk opholdssted efter serviceloven § 66, stk. 1, nr. 5.

Vis hele beskrivelsen Luk