Anima

hBotilbud, Midlertidigt botilbud, Opholdssted
København
1 af 8 billeder
Alle billeder

Om Anima

Altiden Anima ligger i Vanløse. Det er et hus for unge mennesker, hvor de unge er i en periode af deres liv, hvor de har brug for støtte for igen at føle sig trygge. Den unge har ofte skoleværing, svært ved at færdes blandt mange mennesker eller er et ungt menneske med selvmordstanker, selvskadende adfærd eller en spiseforstyrrelse, der gør hverdagen svær.
Vi sætter fokus på den enkelte unges behov. Fælles for de unge i et tilbud hos os, er, at de har brug for hjælp – men ikke alle har brug for samme hjælp.

Fysiske rammer

Se video fra Anima.

Vores mission

Vores opgave på Altiden Anima er at styrke og hjælpe de unge til en bedre trivsel, så de igen kan opleve social mobilitet og et trygt hverdagsliv. De unge tilbydes trygge rammer og støttes til en positiv udvikling i et anerkendende og omsorgsfuldt miljø. Vores tilgang bygger på at skabe en hverdag, der bygger på struktur og forudsigelighed. Vi hjælper med stresssårbarhedshåndtering og baserer vores pædagogik på en Low arousal tilgang.
Altiden tilbyder også en række andre tilbud i Københavnsområdet blandt andet Valby, Vanløse og Brønshøj. Vi ser det som en stor fordel, at vi er tilstede i et bymiljø, og vi opfordrer de unge til at være en del af omgivelserne. Vi støtter de unge i at have en indholdsrig hverdag med alt, hvad der hører til, når man er ung. Vi lærer de unge at bruge offentlig transport, besøge caféer, deltage i fritidsaktiviteter, og hvad der ellers kan give dem gode oplevelser og udvikle dem hen imod et mere selvstændigt voksenliv.
På alle vore tilbud stræber vi altid efter, at det skal være hjemligt og hyggeligt. Det er de unges hjem, og der er altid plads til, at der kan komme familie og venner på besøg. Vi har indrettet os med hjælp fra specialister, så miljøet understøtter behandlingen og giver plads til både de stille og de aktive aktiviteter.

Plads på Anima

For at få plads på et af vores opholdssteder, så skal man først visiteres af kommunen. Når Anima  modtager en henvendelse fra kommunen, foretages der en grundig visitation.
Visitationsteamet består af lederne på afdelingerne, pædagogiske leder og socialrådgiver. Teamet vurderer om barnet/den unge matcher målgruppen og hvilken pædagogisk behandlingsindsats barnet/den unge har behov for.

Godkendelse

Afdelingen er både godkendt som midlertidigt botilbud efter serviceloven § 107 og socialpædagogisk opholdssted efter serviceloven § 66, stk. 1, nr. 6.

Vis hele beskrivelsen Luk