Stenagervej

hBotilbud, Midlertidigt botilbud
Slagelse
1 af 9 billeder
Alle billeder

Om Stenagervej

Stenagervej er et midlertidigt botilbud efter § 107.
Vi skaber rammerne, så de passer til det enkelte individs behov. Formålet er at skabe en tryg og stabil hverdag, med fokus på det gode liv for den enkelte, hvor borgerens ressourcer sættes i fokus og afsættet tages i nærmeste udviklingszone.

Fysiske rammer

Se video fra Stenagervej.

Stenagervej er beliggende i naturskønne omgivelser på en gård under 3 km fra Slagelse centrum.
Hovedhuset er renoveret med 6 rummelige værelser. Huset er på over 300 m2 med store fællesarealer, der indbyder til både fællesspisning og indendørsaktiviteter.

Målgruppe

I Altiden Stenagervej tilbyder vi støtte og vejledning til unge fra 18 år og op efter i henhold til Servicelovens § 107. Målgruppen er borgere med psykiatriske problemstillinger og/eller autisme-spektrum forstyrrelser eller andre udviklings-forstyrrelser. Borgerne må ikke have et aktivt misbrug og de skal være indstillet på at indgå i et samarbejde.
Støtten tilrettelægges i samarbejde mellem borgeren, kontaktpersonen og sagsbehandler. Støtten evalueres løbende og i samarbejde med sagsbehandleren en gang om året eller efter aftale.

Støtten

Hos Altiden Stenagervej lærer vi borgerne at tage vare på sig selv i aktive og sociale omgivelser.
Vi mener, det er vigtigt at inddrage borgerne og samarbejde med dem, når vi vejleder dem i planlægningen af deres hverdag og deres fremtid. Samtidig er det vigtigt, at målsætningerne er realistiske i forhold til den enkelte.
Det er vigtigt, at de unge har en struktureret og overskuelig hverdag, at de overholder deres målsætning og styrker deres personlige udvikling. Vi støtter dem blandt andet med huslige pligter såsom oprydning, planlægning af sunde måltider, at håndtere medicin, uddannelse og arbejde, samt opretholde kontakten til familie og venner.

Værdifuldt fællesskab

Vi understøtter de kompetencer borgeren har og inspirerer og motiverer til at disse bruges i netværks-, beskæftigelses- og sociale sammenhænge. Samtidig samarbejder vi også med borgeren om at finde værdifulde aktiviteter og beskæftigelse der giver retning, mening og livsindhold
Afdækning
Vi arbejder med funktionsudredning, FUR samt øvrig relevant udredning på borgere, som visiteres til tilbuddet. FUR identificerer udviklingen og de områder, hvor borgeren stadig har støttebehov. Der vil være særligt fokus på ADL færdigheder, så borgeren er udredt i forhold til disse, når de skal placeres varigt i lejlighed – enten i regi af Altiden Netværk eller andetsteds.

Metode

Vi arbejder ud fra en kognitiv miljøterapeutisk tilgang, hvor udgangspunktet altid er individuelt, og borgeren er aktivt deltagende i den fortløbende proces.
Oftest oplever borgeren at vokse personligt, selvom der kan være aktuelle begrænsninger i udfoldelse. Vi tager udgangspunkt i mentaliseringsbaseret pædagogisk tænkning, hvor vores opgave i samarbejde med borgeren er at identificere ressourcer og bruge disse i processen, hvor borgeren lærer at tage ansvar for eget liv.

Vis hele beskrivelsen Luk