Botilbuddet Halsebyvej

hMidlertidigt botilbud
Slagelse
1 af 10 billeder
Alle billeder

Om Botilbuddet Halsebyvej

På Botilbuddet Halsebyvej tilbyder vi støtte og vejledning til
unge og voksne fra 18 år og op efter i henhold til
Servicelovens § 107. Målgruppen er borgere med
autismespektrumforstyrrelser og eventuelt psykiske lidelser.
Borgerne må ikke have et aktivt misbrug, og de skal være indstillet
på at indgå i et samarbejde.

Halsebyvej ligger i Svenstrup lidt uden for Korsør. Botilbuddet
ligger i et parcelhuskvarter i naturskønne omgivelser tæt på vandet og med 5 km til nærliggende by, hvor der er indkøbsmuligheder og offentligtransport mod Jylland og København.

Halsebyvej er indrettet med fem §107-værelser med
tre tilhørende toiletter m. bad, som deles. I botilbuddet er der også en lejlighed, som indeholder eget køkken, bad og toilet. Boligen er også godkendt til §107 og udgør derfor den sjette plads på Halsebyvej.
Huset er opdelt i flere etager, og der er gode muligheder for at bruge botilbuddets lokaler til både skærmede miljøer for få borgere og miljøer med sociale aktiviteter med flere borgere. I botilbuddets fælleskøkken er der mulighed for at øve sig i at lave mad, bage eller deltage i andre aktiviteter.
Halsebyvej har to stuer, som begge fungerer som fællesarealer,
hvor der er muligheder for at spille playstation, dart, se film,
være kreativ, spille spil eller deltage i andre aktiviteter.
På Halsebyvejs fællesarealer inviteres til socialt samvær, hvor
samtaler og hyggestunder er omdrejningspunktet for at skabe
trygge rammer med trivsel og udvikling i fokus både individuelt og i socialt samvær.
Der er også mulighed for at bruge botilbuddets træningsrum, hvor der er motionscykel og plads til at styrketræne eller bokse. Rummet blev etableret efter ønske fra flere borgere, som gerne ville kunne benytte træningsfaciliteter internt på tilbuddet.
Halsebyvej tilbyder rolige omgivelser, som skal være med til at skabe tryghed for hver enkelt borger, hvor der er plads og rum for udvikling både individuelt og i samspil med andre.
Både inde-og udearealer anvendes som aktive rum med plads til personlig udvikling, og hvor trivslen er i højsædet.

På Halsebyvej tager vi udgangspunkt i det enkelte menneske, som kan have fysiske, psykiske og/eller sociale udfordringer, som gør det svært at tage vare på sit eget liv.
Vi yder socialfaglig støtte, som kan være medvirke til udvikle den enkelte i at opretholde og opnå kompetencer. Fokus er på den enkeltes selvstændighed og selv- og medbestemmelse i ens egen hverdag.
På Halsebyvej tages afsæt i et tæt relations arbejde, hvor de enkelte borgere er med til at definere og sætte mål for den indsats, som bevilget af kommunen.
Der tilbydes ugentligt en trivselssamtale med en medarbejder, hvor det der fylder hos den enkelte gennemgås, og hvordan den enkelte trives.

På Halsebyvej støttes den enkelte borger i at definere sin egen ugestruktur ud fra den enkeltes tanker, ønsker og behov. Dette kravtilpasses ud fra borgernes fysiske, psykiske og sociale tilstand.
Der tages afsæt i borgernes selvstændighed, relationer, ønsker og drømme, hvorved der skabes en tryg, forudsigelig og struktureret hverdag.
Vi arbejder ligeledes med en fælles ugestruktur, hvor det fremgår, hvilke fælles aktiviteter der tilbydes i løbet af ugen, hvilke opgaver der kan være i fællesområderne og fælles måltider. Af ugestrukturen fremgår det f.eks. også, hvornår den enkelte borger har sin egen madlavningsdag. På disse dage støttes den enkelte borger i at lave aftensmad. Der kravtilpasses borgerens funktionsniveau og overskud ift., støttebehov med personale, som støtter i at tilberede og forberede måltiderne.

Hver 14. dag afholdes borgermøder, som er vigtige for at opbygge forståelse og accept af egne og andres behov, samt krav og udfordringer.
På Halsebyvej lægger vi stor vægt på, at det er et bofællesskab. Det er vigtigt, at borgerne opbygger en forståelse for, hvordan man bor sammen og respekterer hinanden.
Det betyder, at borgermøderne også omfatter lavpraktiske emner, som kan opstå i et bofællesskab, herunder også aktiviteter og ønsker om disse, både fælles og individuelle.
Borgermøderne er faciliteret af personalet. En af borgerne er borgerrådsformand/kvinde, og borgerne styrer som udgangspunkt selv mødet med personalet som tilhørere eller evt. referenter.
Målet med møderne er, at borgerne får indflydelse på deres eget liv og herunder får trænet evnen til at indgå i sociale relationer/fællesskaber og have samtaler om evt. fælles aktivitetstilbud eller inspiration til aktiviteter. Personalet støtter borgerne i at skabe et trygt miljø, hvor der er mulighed for, at borgerne kan øve sig i både positive- og negative sider af både fortællinger/erfaringer og i at indgå i nære sociale relationer med ligesindede. Ligesom de kan træne at få en dagligdag til at fungere med andre mennesker med gensidig hensynsstagen og en oplevelse af at opnå et fællesskab.

På Halsebyvej anvender vi faglige metoder og tilgang i forhold til den enkelte borger med udgangspunkt i følgende:

KRAP, som er en Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende praksis. Læs mere om KRAP her.
På Halsebyvej anvendes KRAP metoder i arbejdet med at skabe de ønskede resultater omkring borgeren, som tilbydes at deltage i en struktureret trivselssamtale én gang ugentligt med udgangspunkt i KRAP samtaleværktøjer.
Borgeren tilbydes at inddrages i tilrettelæggelsen af samtalerne, i valg af skemaer og værktøjer, samt rammen for afholdelsen af samtalerne. Brugen af de faste skemaer sikrer ensartethed i samtaletilbuddet, og udgør samtidig en genkendelig ramme for valg af emner.
Borgeren støttes i at opnå indsigt i egne tanker, følelser og handlinger med det formål at støtte borgeren i at udvikle og anvende alternative mestringsstrategier og handlemuligheder.
På Halsebyvej er der også erfaring med den visuelle støtte, i form af skemaer, som sikrer borgerens mulighed for overblik og forståelse.

Low Arousel, der er en tilgang med fokus på, hvordan personalet gennem egen adfærd kan støtte borgerens trivsel og udvikling af nye strategier til mere hensigtsmæssig adfærd i vanskelige situationer.
Læs mere om Low Arousel her.

Den Motiverende Samtale anvendes på også på Halsebyvej som metode. Den Motiverende Samtale er en evidensbaseret samtaleteknik, der ved at hjælpe borgeren med at blive afklaret omkring sine værdier og livsstil, søger at skabe indre motivation til forandring af en konkret adfærd eller livsstil.
I Den Motiverende Samtale er der fokus på løsninger frem for problemer. Den Motiverende Samtale arbejder bevidst med fokus på løsninger og tager udgangspunkt i borgerens positive forestillinger om en løsning.
Samtalen orienteres omkring borgerens ressourcer og succeser og holder fokus på, hvad borgeren tidligere er lykkedes med. Dermed får borgerens synliggjort sine styrker og kompetencer og styrkes i troen på sine egne evner.
Læs mere om Den Motiverende Samtale her.

På Halsebyvej støttes borgerne i selvstændighed og relationer til familie og øvrige netværk.
Vi tilbyder årlige pårørendemøder, to gange årlige pårørendearrangementer herunder både sommer- og julefest.
Borgerne støttes også i at afholde egen fødselsdag, hvor man kan invitere pårørende, hvis det er et ønske.
I denne proces støttes borgerne i at opnå selvstændighed ift. planlægning og afvikling af arrangementet. For at tilgodese borgernes ressourcer i forhold til at indgå i sociale fællesskaber støttes de i at anvende mestreringsstrategier, planlægge arrangementet med en tidshorisont for at få de bedst mulige betingelser for at kunne indgå i sociale relationer og derigennem opnå mere selvstændighed.