Ældreområdet

Altiden Christians Have Plejecenter åbner ny afdeling

Altiden ældreområdet Christians Have plejecenter facade

Altiden Christians Have Plejecenter har åbnet en ny afdeling med plads til 10 nye beboere. Et initiativ der er vigtigt, hvis man ser på udviklingen af antal ældre i Danmark. 

 

10 beboere rykker ind

Da afdelingen stod klar, rykkede de 10 beboere ind over to dage, så man kunne skabe en fælles kultur blandt beboerne på afdelingen. De nye beboere flyttede ind over to dage, så både pårørende og beboere fik den helt rigtige velkomst. I Altiden går vi meget op i, at alle føler sig hjemme, og det kræver, at kulturen afspejler den enkeltes behov og ønsker.

Centerleder Katherine Ratgen fortæller: Det er vigtigt for os, at beboerne er med til at skabe rammerne for den nye afdeling. Det er deres hjem og vi har tænkt meget over at skabe den bedst mulige velkomst, hvor alle bliver set og hørt. Det bliver spændende at følge kulturudviklingen på den nye afdeling.

 

 

Det skal være hjemligt

På den nye afdeling har fokus været at skabe boliger, der vækker minder og skaber en følelse af hjemlighed.

“I indretningen er vi gået efter at skabe et miljø, der indbyder til afslapning og socialt samvær. Alle møbler er nøje udvalgt efter bedste komfort, mens mange af møblerne er købt brugt for at skabe en gammeldags romantisk stil,” fortæller Caroline Winther, der er sygeplejeske på plejecentret og har været tovholder på opførelsen af den nye afdeling.

Med allerede 52 eksisterende boliger, rummer Christians Have Plejecenter nu 62 boliger, hvor man arbejder mod, at beboerne har et aktivt liv i trygge og beskyttede omgivelser, der giver plads til at leve sit eget liv.

 

God proces

På Altiden Christians Have har man været meget glade for samarbejdet med Solrød Kommune under hele forløbet. Det har sikret en god og smidig proces både omkring udbygningen og selve indflytningen.

“Vi har virkelig løftet sammen på denne opgave, og det betyder meget for os, at vi har en så stærk relation til kommunen,” siger Katherine Ratgen